به گزارش خبرگزاری مهر، رضا وهاب کاشانی در رابطه با مشکلات افراد مبتلا به دیابت در ایران تصریح کرد: یکی از بارزترین مشکلات افراد مبتلا به دیابت زخمهای ایجاد شده در پاها است و این یکی از دغدغههای این افراد است که باید مرتفع شود.
وی افزود: باید برای این افراد در مرحله اول کاری کرد تا دچار زخم در پا نشوند و در مراحل بعد از گسترش زخم و در نهایت قطع عضو پیشگیری کرد که این پیشگیری مستلزم داشتن کفش مناسب برای افراد مبتلا به دیابت است.
وهاب کاشانی خاطرنشان کرد: افراد مبتلا به دیابت معمولاً افرادی هستند که سالها به جامعه خدمت کردهاند و اکنون مبتلا به دیابت شدهاند بنابراین کاستن از این دغدغه کمترین خدمتی است که میتوان به این افراد کرد.
رئیس انجمن علمی ارتوز و پروتز ایران گفت: علم تولید این کفش وجود دارد ولی تجهیزات لازم که نیازمند تکنولوژی بالاست موجود نیست. این مشکل بزرگ در عرصه تولید کفشهای دیابتیک است. دولت باید در راستای حل این مشکل تلاش کند و با حمایت مالی به متخصصان این بخش کمک کند تا این سد را از پیش رو برداریم.
وی افزود: در نمایشگاه جانبی یازدهمین کنگره ارتوز و پروتز امسال شاهد تحرک در عرصه تولید کفشهای دیابتیک هستیم که با وجود اهمیت، بسیار جزئی و ناکافی است اما در کل امیدوار کننده است.
وهاب کاشانی تأکید کرد: کشورهای غربی در این عرصه موفق بودند. کفشهای دیابتیک با کیفیت بالا تولید کردهاند و توانستهاند مشکل و دغدغه افراد دیابتی را رفع کنند پس این کار شدنی است.
رئیس انجمن علمی ارتوز و پروتز ایران گفت: یکی از بهترین کشورها در عرصه تولید کفش دیابتیک کشور اسپانیاست که کفشهایی با کیفیت بالا و با قیمتی در حدود 150 تا 250 یورو تولید میکند، اگر این کفشها را وارد کشور کنیم با توجه به حق گمرکی آن قیمتی بیش از 300 یورو خواهد داشت که پرداخت این مبلغ از توان بسیاری از دیابتیها در داخل کشور خارج است.
یازدهمین کنگره ارتوز و پروتز ایران به مدت سه روز از 24 تا 26 آبان در سالن همایشهای رازی در حال برگزاری است.